Vlada sutra o Zakonu o privatizaciji

VLADA će sutra raspravljati o prijedlogu zakona o privatizaciji kojim bi se odredio portfelj odnosno državna imovina koja bi se privatizirala po novom zakonu.

U državnom portfelju bile bi dionice i poslovni udjeli kojih su vlasnici Hrvatski fond za privatizaciju, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, ali i trgovačka društva i javna poduzeća u vlasništvu države te ustanove kojih je država osnivač.

Dionice i poslovne udjele iz tog portfelja privatizirao bi HFP, a gospodarenje i prodaja dionica s jednog mjesta trebala bi, navodi se u prijedlogu, omogućiti jednostavniju, bržu i povoljniju privatizaciju od dosadašnje. Naime, u prijedlogu se konstatira kako dosadašnja pretvorba i privatizacija nisu potaknule očekivan gospodarski razvoj.

Vlada će raspravljati i o zakonu po kojem bi HFP nastavio rad kao Hrvatski imovinski fond a dopunio bi se djelokrug njegova rada.

Članovi Vlade dobit će izvješće kako se izvršavao državni proračun u razdoblju siječanj - lipanj.

U Banskim dvorima sutra bi trebalo biti riječi i o zakonu o zaštiti svjedoka te, kako se očekuje, o projektu uređenju Prevlake po kojem bi se već iduće godine otvorilo 300 apartmana te uredile dvije velike kongresne dvorane.

Pročitajte više