vojni biskup jezerinac predvodio zadušnicu za generala bobetka

U povodu prve obljetnice smrti generala Janka Bobetka večeras je u Svetištu Svete Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu služena misa zadušnica, kojoj je bila nazočna obitelj pokojnog generala, ministar obrane Berislav Rončević, hrvatski generali, suborci, prijatelji i štovatelji generala Bobetka.

Spominjući se pokojnog generala Bobetka i svih pokojnih branitelja, vojni biskup Juraj Jezerinac, koji je vodio misu, istaknuo je kako "ono što su drugi u nas prepoznali kao veličinu, postoji opasnost da to ne uočimo mi ili da brzo zaboravimo".

Biskup Jezerinac podsjetio je na događaj iz Lourdesa kad su u vrijeme Domovinskog rata predstavnici Hrvatske vojske i policije bili na hodočašću. Naime, jedan francuski nastavnik je, vodeći veliku skupinu učenika, upitao msgr. Jezerinca odakle su i zatražio od učenika da se poklone pred, kako je rekao, tim hrabrim vojnicima.

Vojni biskup je napomenuo kako se prema domovini možemo ponašati dvostruko - da se za nju žrtvujemo ili da je žrtvujemo sebi, tj. da se njome okoristimo.

"Žrtva za domovinu, za bližnjega, najveća je čovjekova afirmacija", rekao je Jezerinac, dodavši kako su mnogi naši branitelji bili spremni dati svoje živote poput Zrinskog i Frankopana.

Na kraju propovijedi zaželio je hrvatskim generalima u Haagu da se što prije vrate svojim obiteljima.

Podsjetivši kako su na današnji dan pogubljeni Zrinski i Frankopan, upravitelj Svetišta Petar Šimić istaknuo je kako je ovo zemlja "domoljuba i mučenika, kojima moramo uvijek zahvaljivati za njihovu žrtvu".

(Hina) xmc yln

Pročitajte više