V.Pavić: Policija opće stanje sigurnosti u Gradu ocjenjuje zadovoljavajućim

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić izvijestila je danas na konferenciji za novinare da zagrebačka policija opće stanje sigurnosti u Gradu ocjenjuje zadovoljavajućim.

Dodala je da je o ubojstvu i eksploziji u Dubravi, te napadima na ZET-ove vozače razgovarala s načelnikom zagrebačke Policijske uprave Ivanom Babićem. Gradonačelnica je kazala kako o događajima u Dubravi u interesu istrage ne može opširnije govoriti, no da se radi o obračunu u narko miljeu. Također je rekla da je policija otkrila napadače na ZET-ove vozače navodeći da se radi o agresivnim skupinama huligana. Prenijela je apel policije građanima da se aktivnije sudjeluju u otkrivanju počinitelja kaznenih djela, odnosno da ih prijavljuju.

Nepoznati počinitelj je u utorak navečer oko 22,30 sati, na zagrebačkoj aveniji Dubrava hicima iz vatrenog oružja usmrtio Željka Bilena. Policija je izvijestila da je Bilen ubijen na suvozačkom mjestu terenca "Mitsubishi Pajero" zagrebačkih registracija, zaustavljenom na ugibalištu autobusnog stajališta na Aveniji Dubrava. Ubojstvo se dogodilo kada je vozač inicijala N.O. zaustavio automobil, kojem je potom prišao nepoznati počinitelj i pucnjevima iz zasada nepoznatog vatrenog oružja usmrtio Bilena. Nakon ubojstva počinitelj je pobjegao u nepoznatom smjeru.

U podmetnutoj eksploziji u Dubravi u ulici III. Novoselski odvojak 17 udvorištu ispred obiteljske kuće u ponedjeljak rano ujutro lakše je ozlijeđena 68-godišnja žena, a oštećeno je nekoliko susjednih kuća i nekoliko automobila.

Pročitajte više