Vukovarski državni odvjetnik od M. Bajića čeka odgovor na "slučaj vukovarski turnir"

VUKOVARSKI državni odvjetnik Zlatko Jarić nakon što je Općinsko državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće policije o izgredu na memorijalnom nogometnom turniru posvećenu poginulim hrvatskim braniteljima, na kojemu je srpskom dječaku zabranjeno da igra za NK "Vukovar 91.", predmet je proslijedio državnom odvjetniku Mladenu Bajiću od kojeg očekuje odgovor o daljnjem postupku.

U izjavi za Hinu općinski državni odvjetnik Zlatko Jarić je na upit ima li u policijskom izvješću elemenata za kaznenu odgovornost organizatora turnira ili onih koji su procijenili da dječak zbog pripadnosti srpskoj narodnosti ne može nastupiti za NK "Vukovar" 91. nije želio izravno odgovoriti. Kako je rekao, predmet je "proslijedio na mišljenje državnom odvjetniku Mladenu Bajiću od kojeg ovih dana očekuje odgovor što dalje učiniti", ocijenivši to uobičajnim pravnim postupkom.

"U dopisu državnom odvjetniku iznio sam i svoje mišljenje o daljnjim postupcima u svezi s tim slučajem, ali ne želim stvar prejudicirati prije nego dobijem mišljenje državnog odvjetnika", rekao je Jarić. Izjavio je i kako je "zbog kazneno-pravne osjetljivosti postupka državni odvjetnik Bajić posredovanjem Županijskoga državnog odvjetništva zatražio obavijest o tome dokle se stiglo s obradom tog predmeta".

(Hina) žd vkn

Pročitajte više