Washingtonski dopisnik "New York Timesa" ubijen prilikom pljačke

DAVID E. ROSENBAUM, dugogodišnji reporter i urednik washingtonskog dopisništva "New York Timesa" preminuo je u nedjelju navečer od ozljeda koje je zadobio nakon ulične pljačke.

63-godišnji Rosenbaum je petak navečer odlučio napustiti svoj dom u sjeverozapadnom Washingtonu te se prošetati susjedstvom. Nakon toga ga je pronašao jedan od susjeda te pozvao hitnu pomoć.

Okolnosti incidenta ukazuju da je u pitanju bila pljačka. U petak navečer su u susjedstvu primijećena dva muškarca kako napuštaju poprište automobilom.

Marc Rosenbaum, novinarov brat, tvrdi da je obitelj obaviještena o pokušaju neovlaštenog korištenja Rosenbaumove kreditne kartice.

Incident je unio veliki nemir u Rosenbaumovo susjedstvo koje se smatra sigurnim za razliku od ostatka američke prijestolnice, na zlu glasu zbog siromaštva, droge i visoke stope ubojstava.

David E. Rosenbaum se "New York Timesu" priključio godine 1968. te skoro cijeli radni vijek proveo kao dopisnik, šef washingtonskog ureda i urednik. Bio je poznat po pokrivanju afere Watergate, te skandala "Iran-Contra" 1980-ih.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

D.A.

Pročitajte više