Za dekanicu zagrebačkog Medicinskog fakulteta izabrana Nada Mihelčić Čikeš

ODLUKOM Fakultetskog vijeća za novu dekanicu zagrebačkog Medicinskog fakulteta izabrana je Nada Mihelčić Čikeš, imunologija u Zavodu za imunologiju KBC-a Zagreb.

Za Čikeš glasovalo je 35 članova Fakultetskog vijeća, dok je za njezina protukandidata Velimira Šimunića, ginekologa i šefa Zavoda za humanu reprodukciju Klinike za ginekologiju u Petrovoj, glasovalo 20 članova Vijeća.

Nova dekanica Medicinskog fakulteta izjavila je Hini da ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji nastave na fakultetu gdje je već obavljala dužnost prodekanice. Dodala je kako će nastaviti rad na prilagodbi hrvatskih biomedicinskih programa europskim standardima, jer je to put kojim hrvatskog visoko školstvo mora ići.

Dosadašnji dekan Boris Labar, koji se više nije mogao kandidirati jer mu je istekao drugi dvogodišnji mandat, izjavio je kako je izbor novog dekana tajnim izjašnjavanjem članova Fakultetskog vijeća prošao regularno.

"Iako sam bio u ekipi koja je podržavala Šimunića, smatrajući ga dobrim organizatorom koji može nastaviti sličnim putem kao dosadašnje vodstvo, novom vodstvu želim da postignu što bolje rezultate", rekao je Labar.

Po neslužbenim informacijama, Čikeš je imala značajnu potporu rektorice zagrebačkog Sveučilišta Helene Jasne Mencer i ministra zdravstva Andrije Hebranga, iako je on javno demantirao bilo kakvo miješanje u samostalnost Sveučilišta.

Na današnjoj sjednici Fakultetsko vijeće izabralo je i pet novih prodekana.

Pročitajte više