Zagreb: Državljanin Hrvatske i Venezuele uhićen s 2,3 kilograma kokaina

ZAGREBAČKA policija jučer je na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru uhitila 34-godišnjeg državljanina Hrvatske i Venezuele u čijoj je putnoj torbi pronađeno 2,3 kilograma kokaina koji je prokrijumčario iz Venezuele s namjerom da ga proda u Lisabonu.

Policija je danas izvijestila da je osumnjičenog 34-godišnjaka legitimirala na Autobusnom kolodvoru, a pretragom njegove putne torbe, temeljem naloga istražnog suca, otkrivena je dvostruka oplata i u njoj 2.360 grama kokaina, odnosno kokainske paste, vrijedne oko 100 tisuća eura.

U policiji kažu da je to do sada najveća zapljena kokainske paste u Hrvatskoj.

Tvrde da je 34-godišnji osumnjičenik, koji s obitelji živi u Caracasu, u putnoj torbi krijumčario veće količine kokaina iz Venezuele u Europu, gdje je drogu preprodavao.

Osumnjičeni se koristio hrvatskom putovnicom, a iz Caracasa u Zagreb doputovao preko Frankfurta. Dolaskom u Zračnu luku Pleso preuzeo je prtljagu, a zatim je u jednom zagrebačkom hotelu odsjeo pet dana.

U policiji kažu da je 3. svibnja kupio avionsku kartu za Lisabon, gdje je namjeravao otputovati i preprodati drogu.

U zagrebačkoj policiji kažu da su im u kriminalističkoj obradi pomogle informacije njemačke carine i policije.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

U posljednjih desetak dana ovo je druga veća zapljena kokaina u Zagrebu. Naime, 22. travnja policija je u suradnji s njemačkim kolegama u putnoj torbi 21-godišnjeg Vukovarca, također na Autobusnom kolodvoru, pronašla više od tri kilograma brazilskog kokaina. Droga vrijedna oko 120 tisuća eura bila je namijenjena beogradskom narko tržištu.

Pročitajte više