zagreb: obdukcijom nije otkriven identitet muškarca poginulog u požaru

Niti nakon obavljene obdukcije nije utvrđen identitet i točan uzrok smrti nepoznatog muškarca stradalog u požaru koji je jučer izbio u stanu u Brazilskoj ulici na području Susedgrada, izvijestila je danas policija.

Kako identitet nije utvrđen obdukcijom, morat će se pristupiti DNA analizi, koja će se obaviti u MUP-ovom Centru za kriminalistička vještačenja, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da će se točan uzrok smrti pokušati otkriti toksikološkom analizom.

"Policija sumnja da je u požaru poginuo sustanar vlasnika izgorjelog stana, no do konačnih nalaza vještačenja to ne možemo sa sigurnošću tvrditi", rekla je Vulama.

Prema policijskom izvješću, osim vlasnika u stanu u kojem je izbio požar živio je 61-godišnji muškarac, a više je osoba bez stalnog prebivališta tamo dolazilo radi alkoholiziranja.

Policija je jučer izvijestila da je uzrok požara u kojem je pronađeno mrtvo tijelo ljudski faktor, te da je isključena mogućnost da je požar izazvao tehnički kvar.

Očevidom je utvrđeno da je centar požara bio na podu i da je izazvan otvorenim plamenom, a vatra je potom zahvatila krevet, odjeću i druge predmete u sobi, kažu u policiji.

Vlasnik i nepoznati muškarac koji je bio s njim u sobi pokušali su ugasiti požar, a kada su vidjeli da to ne mogu učiniti vlasnik je pobjegao na balkon, dok je nepoznatog muškarca zahvatila vatra.

Od zadobivenih ozljeda nepoznati je muškarac preminuo na mjestu događaja.

Vlasnik je prevezen u bolnicu Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Zadržan je na liječenju, ali za sada još nije sposoban za razgovor, tvrde u policiji.

U požaru je potpuno izgorjela soba i inventar, dok su ostale prostorije začađene. Fasada zgrade također je začađena, a u stanovima na prvom katu došlo je do prodiranja vode.

Oštećeni su i stanovi na trećem i četvrtom katu u kojima su oštećene rolete, popucala stakla i napukli zidovi.

Pročitajte više