Zagrebački HDZ zatražio hitno smanjenje cijene komunalnih usluga

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor, održala je danas tiskovnu konferenciju Gradskog odbora HDZ-a nakon dugog izbivanja s "gradske scene", kako bi kritizirala rad vladajućeg SDP-a zbog povišenja cijena komunalnih usluga.

"Gradski odbor HDZ-a rezolutno je zatražio smanjenje cijena komunalnih usluga, pošto su podaci za prošlu godinu pokazali da je iz poreza na dohodak u gradski proračun utrženo 60 milijuna više nego prethodne godine. To znači da je povećanje cijena komunalija neopravdano kao što su to tvrdili u SDP-u", izjavila je HDZ-ova zastupnica u Skupštini grada Zagreba, Katarina Fuček, te naglasila da je bitno da se cijene smanje odmah, a ne u studenome, uoči izbora.

Povodom napisa u medijima da je jedan od grijeha Jadranke Kosor, koji joj zamjera premijer Ivo Sanader, njezina nebriga za gradsku organizaciju HDZ-a u Zagrebu, i njihov loš plasman u glavnom gradu Hrvatske, pitali smo zastupnicu Fuček koliko je prošlo od kada se predsjednica gradskog HDZ-a pojavila na konferenciji za novinare ili na akcijama Gradskog odbora.

"Zadnji puta je održala konferenciju povodom peticije za spomenik doktora Franje Tuđmana prije nekoliko tjedana, ali, gledajte, da li konferenciju drži predsjednica Kosor ili mi, nije bitno, jer sve radimo zajedničkim naporima", rekla je Fuček. Tiskovna konferencija povodom peticije da se Tuđmanu postavi spomenik ispred muzeja Mimara, održana je 4. veljače, prije mjesec i pol dana.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više