Započela prva europska konferencija visokih tehnologija u Splitu

DANAS je u Splitu, u hotelu Le Meridien Lav, službeno otvorena trodnevna Sourc{ SenchaDev  konferencija visokih tehnologija.

Na konferenciji, koja se po prvi put organizira u Europi i to upravo u Splitu, sudjeluje više od 300 polaznika iz Hrvatske i inozemstva (iz više od 30 različitih država svijeta). Izuzetan je odaziv na konferenciji akademske zajednice gdje se pokazalo kako postoji velik interes u Hrvatskoj za naprednim tehnologijama.

Službeni partner organizacije je tvrtka Sencha, proizvođač vodećih tehnologija za izradu poslovnih web aplikacija za mobilne i desktop platforme. Njihove proizvode koriste CNN, Cisco, Visa, Samsung, Harvard Business School, Canon, Tmobile, Sonny. Motorola, Fujitsu.Blackberry, Amazon i mnogi drugi. Oni su danas, po prvi put upravo ovdje u Splitu predstavili svijetu svoja dva najnovija proizvoda koja će plasirati uskoro na tržištu.

Uvodno predavanje otvorio je Grgur Grisogono, organizator konferencije i član uprave M.G. info. Nakon njega je izlagao James Pearce, developer tvrtke Sencha koji je predstavio tvrtku Sencha te govorio o velikom potencijalu mobilne tehnologije i mogućnosti zapošljavanja i naših stručnjaka u njihovoj brzorastućoj tehnološkoj tvrtci.

Ed Spencer također jedan od Sencha developera je objavio njihov najnoviji proizvod Ex JS 4, te sve njegove prednosti za buduće korisnike. Aditya Bansod, projekt manager Sencha je eksluzivno najavio njihov novi proizvod Sencha IO te njegovu uslugu baziranu na računarstvu u oblaku.

Nils Dehl, vlasnik tvrtke Internet Service GmbH je u svom predavanju na jednostavan način uputio sudionike na brzinu izrade mobilnih aplikacija kompatibilnih na svim vodećim telefonima mobilnim aparatima osjetljivim na dodir.

Konferencija će trajati dva dana gdje će ovi poznavaoci svjetskih tehnoloških dostignuća imati priliku razmijeniti iskustva i znanja ali i iskoristiti priliku da upoznaju Split i Hrvatsku.

Naime zadnji dan konferencije , upravo na dan sv. Duje sudionici će na organiziranom izletu brodom pratiti proslavu  Sudamje u čast Sv. Duje. Vjerujemo da će ova konferencija postati tradicionalno okupljanje IT svjetskih stručnjaka te pozicionirati Split na mapi vodećih destinacija visoke tehnologije.

Pročitajte više