Zaposleni u Autoprijevozu podržali akcije svog sindikata

ZAPOSLENICI sinjskog poduzeća "Autoprijevoz" danas su na referendumu podržali akcije svog sindikata zbog teškog stanja u tvrtki, koje uključuju i mogućnost blokade državnih cesta.

Od ukupno 120 uposlenih na referendum je izišlo njih 88, od kojih je 79 podržalo akcije Sindikata, dok je jedan glas bio nevažeći.

U pozivu na referendum čelnici sindikata tog poduzeća podržani od Hrvatske udruge sindikata Županije splitsko-dalmatinske istaknuli su kako država stalno odugovlači donošenje rješenja o daljoj sudbini Autoprijevoza, što onemogućava njegovu privatizaciju.

Gradovi i općine cetinskog kraja, kao suvlasnici, jednostavno stoje skrštenih ruku i ne poduzimaju ništa, a tvrtka je u trenutačno u gubitku od 32 milijuna kuna, navode u sindikatu. Ako se ovako nastavi, upozoravaju, prijeti mu ne samo stečaj, nego i likvidacija.

Krajem lipnja županijska Hrvatska udruga sindikata i sindikat poduzeća uputili su Vladi zajedničko pismo u kojemu su upozorili na teško stanje, za koje su optužili vlasnike - tri grada i dvije općine, ali i bivšu vladu. Kako stoji u pismu, vlada lani nije donijela odluku o konsolidaciji poduzeća unatoč tomu što je podržala privatizaciju kao jedino ispravno rješenje i time, kako tvrdi sindikat, otjerala strateškog partnera.


Pročitajte više