Dosta ti je mlohavih nadlaktica? Oblikuj ruke uz par jednostavnih trikova!

Dosta ti je mlohavih nadlaktica? Oblikuj ruke uz par jednostavnih trikova!

Foto: Shutterstock

LIJEPO oblikovane i snažne ruke jedna su od najčešćih fitness želja. Upravo zato, pronašli smo nekoliko lakih trikova uz koje ćeš se brzo riješiti mlohavih nadlaktica.
 
Spriječi zadržavanje vode
 
Zadržavanje vode može biti vidljivo na svim dijelovima tijela, pa tako i ruku. Smanji unos slane hrane, alkoholnih pića i kave, pij više vode te jedi puno voća i povrća.
 
Promijeni dijetu
 
Prerađena i brza hrana, te šećeri i masnoće vrlo su loši za tvoje zdravlje i izgled. Bez obzira na to koliko vježbaš, ne možeš smršaviti na samo jednom dijelu tijela, pa je bitno promijeniti i poboljšati način prehrane. Za mršavljenje je dovoljno smanjiti dnevni unos kalorija za oko 500 kcal.
 
Nađi odgovarajuće vježbe
 
Za mršavljenje i oblikovanje tijela potrebno je kombinirati kardio i vježbe snage. Također je bitno stalno mijenjati vježbe, jer se tijelo brzo navikne na iste pokrete.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Biceps pregib 
 
Ovo je jedna od najboljih vježbi za brzo oblikovanje ruku. Potrebne su ti bučice teške 1 kg. Stani ravno, stopala postavi u širinu bokova, a bučice drži u rukama, s dlanovima usmjerenim prema naprijed. Ruke podigni iznad struka, te ponovi 15 do 20 puta.
 
Triceps ekstenzija
 
Još jedna odlična vježba za koju su ti potrebne bučice od 1 kg. Lezi na podlogu za vježbanje (poslužit će i deblji ručnik ili deka), savij koljena, a stopala položi ravno na tlo. Držeći jedan uteg u svakom dlanu, podigni i izravnaj ruke ravno iznad sebe. Savijajući ruke u laktovima, polako spuštaj bučice do ramena. Napravi najmanje 12 ponavljanja.
 
Pullover bučicom
 
Lezi na klupu (vježbu možeš raditi i na podlozi za vježbanje), a rukama čvrsto drži jednu bučicu ravno iznad prsa. U polukružnom pokretu spusti bučicu unatrag što više možeš, pričekaj 3 sekunde, a zatim se polako vrati u početni položaj. Ponovi najmanje 10 puta.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara