Kratki trening kojim ćeš pokrenuti cijelo tijelo

Foto: Shutterstock
 
SVIMA se ponekad dogodi da ujutro prespavaju vrijeme za teretanu, ili su toliko 
zauzeti u uredu da se taj dan jednostavno ne mogu posvetiti i vježbanju. Ne 
brini! Tu je 8-minutni trening koji će zategnuti sve ključne mišiće i osloboditi te stresa.
 
Kako ga raditi? 
 
Zagrij se radeći prvu vježbu jednu minutu. Napravi 2 seta od što više ponavljanja sljedećih dviju vježbi bez odmora. Zatim napravi 2 seta sa što više ponavljanja vježbi stražnji iskorak i spuštanje koljena bez odmora. Napravi 2 seta sa što više ponavljanja još 2 vježbe bez odmora. Završi s jednim setom zadnje vježbe. Za trening ti nije potrebna oprema.
 
Vježbe:
 
Joggiranje u mjestu
 
Hodaj u mjestu, te prirodno maši rukama. Prijeđi u marširanje, dižući koljena što više možeš, a zatim joggiraj.
 
Plank čučanj
 
Stani u poziciju planka sa stopalima u širini bokova i zategnutim trbušnim mišićima. Savij koljena i prebaci težinu u stopala, kao da radiš čučanj. Gornji dio tijela neka cijelo vrijeme bude paralelno s tlom. Istegni noge i vrati se u početni položaj.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pauk
 
Iz plank pozicije sa spojenim stopalima, savij lijevo koljeno prema lijevom laktu. Brzo se vrati u početni plank položaj, a zatim isto ponovi desnom nogom.
 
Stražnji iskorak i spuštanje koljena
 
Zakorači desnim stopalom unatrag te se spusti u iskorak, savijajući koljena pod kut od 90 stupnjeva te prislanjajući desnu ruku na pod pokraj lijevog stopala. Odgurni se lijevom nogom i skoči visoko u zrak, podižući koljeno ispred bokova, a lijevu ruku iznad glave. Doskoči u iskorak, te promijeni stranu.
 
Sklek
 
Spusti se u plank sa spojenim stopalima, a rukama malo širim od ramena. Savij laktove i spusti tijelo dok ti prsa ne budu odmah iznad tla. Vrati se u plank i ponovi.
 
T ekstenzija
 
Lezi na trbuh, a ruke raširi sa strane s podignutim palčevima. Istegni kralježnicu i podigni prsa i bedra s poda, stišćući lopatice. Vrati se u početni položaj pa ponovi.
 
Šetajući pas
 
Stopala postavi u širinu bokova, lagano savij koljena, a ruke neka budu sa strane. Spusti se i rukama dotakni pod ispred stopala. Rukama šeći naprijed dok ne dođeš do planka. Udahni i spusti bokove i bedra prema tlu, podigni prsa, a ramena gurni što dalje od ušiju. Izdahni i uvuci trbušne mišiće, pa se vrati u plank. Rukama hodaj natrag prema stopalima i polako se digni u početni položaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara