Najbolje vježbe za ravan i čvrst trbuh

Najbolje vježbe za ravan i čvrst trbuh

Foto: Shutterstock

ZDRAVA dijeta prvi je korak do ravnog trbuha, no svi znamo kako to ipak nije dovoljno. Za savršen trbuh, potrebna je redovna tjelovježba i dobar odabir pokreta. 
 
Isprobaj neke od najboljih vježbi za ravan trbuh bez sala:
 
Plank
 
Plank je jedna od najučinkovitijih vježbi za trbuh, a postoji puno raznih varijacija radi kojih ti nikad neće dosaditi. Za početak odaberi običan plank, bočni plank i plank na laktovima.
 
Običan plank je odlična vježba za trbuh, no ujedno oblikuje i bedra, stražnjicu i ruke. Postavi se u gornju poziciju skleka (na dlanovima), pripazi da ti je cijelo tijelo ravno, a mišići nogu, stražnjice i trbuha zategnuti. Položaj zadrži što više možeš, preporučuje se barem 1 do 2 minute.
 
Plank na laktovima radi se jednako kao običan plank, osim što ćeš se ovog puta osloniti na laktove. Stegni mišiće i izdrži barem minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bočni plank radi se tako da se u položaju planka osloniš na jednu ruku. Zakreni torzo, a slobodnu ruku ispruži ravno prema stropu. Bočni plank radi barem jednu minutu, uzmi kratku stanku, te ponovi još par puta.
 
Trbušnjaci
 
Puno ljudi ne voli trbušnjake, no oni su jedna od najboljih vježbi za ravan trbuh. Napravi što više ponavljanja, no pazi da ne pretjeraš. 
 
Upute su jednostavne: lezi na spužvu za vježbanje, savij koljena, stopala drži čvrsto na tlu, te podigni prsa što bliže koljenima.
 
V-trbušnjaci
 
V-trbušnjaci odlično oblikuju donji dio trbuha. Sjedni na spužvu sa savijenim koljenima i stopalima čvrsto na podu. Podigni noge i prsa dok tijelom ne tvoriš oblik slova "V". Ruke ispruži naprijed, a trbušne mišiće cijelo vrijeme steži. Položaj zadrži 30-ak sekundi, te ponovi što više puta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara