Ne stigneš vježbati ljeti? Vrijeme je da to promijeniš!

Ne stigneš vježbati ljeti? Vrijeme je da to promijeniš!
Foto: Shutterstock
 
JESI li i ti jedna od onih osoba koje ljeto uspori, pa radije provodiš vrijeme s obitelji i prijateljima ili na plaži, nego u teretani? 
 
Znamo da je sunčan dan ljepše provesti kraj bazena, no ipak postoje brojni načini da odradiš dobar trening u kratko vrijeme. Drži se nekoliko jednostavnih smjernica i 

Isprobaj HIIT trening
 
HIIT trening obuhvaća nasumičnu izmjenu intervala različitih intenziteta - visokog te srednjeg ili niskog za čijeg se perioda tijelo aktivno odmara. Tako ćeš se kratko vrijeme dobro preznojiti i sagorjeti puno kalorija.
 
Planiraj treninge
 
Unaprijed odredi vježbe, te nemoj trošiti vrijeme na lutanje po teretani tražeći opremu ili kopirajući tuđe pokrete.
 
Treniraj kad nema gužve
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Isplaniraj odlazak u teretanu rano ujutro ili kasno navečer kad nema previše ljudi. Tako nećeš dugo čekati da se oslobodi sprava koja ti je potrebna.
 
Biraj vježbe za cijelo tijelo
 
Najbolje je odabrati vježbe koje će te pokrenuti od glave do pete. Vježbe koje se fokusiraju na samo jednu mišićnu skupinu oduzet će ti više vremena pa je bolje ostaviti ih za dane kad nemaš puno drugih obaveza i planova.
 
Stavi slušalice u uši
 
Voliš slušati glazbu za vrijeme treninga? Slušalice u ušima jasan su znak drugim ljudima da ne želiš da te ometaju. Plus - glazba će ti dati dodatnu motivaciju za naporno vježbanje.
 
Upiši neki tečaj
 
Tečaj joge, plesa, pilatesa ili satovi s privatnim trenerom najbolji su način da iskoristiš svoje vrijeme u potpunosti. Trener ili voditelj natjerat će te da ne odustaneš i da napraviš sve vježbe. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara