Početničke vježbe za trbuh

Početničke vježbe za trbuh
Foto: Shutterstock
 
TRBUŠNI mišići su nevjerojatno popularan dio tijela kod svakoga tko se bavi nekim oblikom fizičkog treninga, a evo i zašto: svi žele imati pločice. Evo kako započeti s ostvarenjem tog cilja.
 
Ova je rutina napravljena tako da najprije cilja na donje trbušne mišiće, zatim na gornje, a završava s bočnom stranom vašeg srednjeg dijela tijela. Razlog zašto smo najprije odlučili poraditi na donjim trbušnim mišićima je taj što su oni najslabija skupina ovog dijela tijela kod većine ljudi.
 
Više nije nužno i bolje; nemojte pretjerivati na prvim treninzima sa serijama i ponavljanjima.
 
Dovoljna su dva seta po 10-15 ponavljanja.
 
Škarice
 
Početak: Lezite na leđa s rukama u stranu, dlanovima okrenutim prema dolje, ispruženim nogama i blago savijenim koljenima.
 
Pokret: Odignite pete od poda za otprilike 15 centimetara, a zatim krenite s malim, brzim, naizmjeničnim pokretima nogu u obliku škarica s opsegom pokreta od nekoliko centimetara od poda do 45 stupnjeva. Budući da je brzina ove vježbe prilično brza, neka vam jedno ponavljanje, odnosno pokret od nekoliko centimetara od poda do 45 stupnjeva, traje oko dvije sekunde.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Trbušni pregib
 
Početak: Lezite na leđa sa stopalima ravno na podu i savijenim koljenima od oko 60 stupnjeva. Smjestite ruke pored butina s dlanovima prema dolje.
 
Pokret: Podignite torzo prema gore, pomičući ruke prema stopalima, a zatim se polako vratite u početni položaj. Ako imate problema s izvođenjem ove vježbe, držite ruke blizu poda. Ako vam je i to još uvijek preteško, tada stavite ruke na pod.
 
Bočno podizanje nogu i torza
 
Početak: Lezite na svoju desnu stranu, držeći lijevu nogu preko desne s lagano savijenim koljenima. Smjestite desnu ruku u komotan položaj; lijevu stavite iza glave.
 
Pokret: Kako vučete svojim bočnim stranama, približavajte torzo i lijevu nogu. Napravite kontrakciju i polako se spustite. Napravite ponavljanja za obje strane kako bi kompletirali seriju. Pokušajte ruku koju ne držite iza glave, držati na bočnim stranama kako bi ih osjetili prilikom kontrakcije; tako ćete održati um na mišićnoj akciji.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara