Ukusan put do velikih mišića: Isprobaj jednostavne recepte s proteinskim praškom!

Ukusan put do velikih mišića: Isprobaj jednostavne recepte s proteinskim praškom!

Foto: Shutterstock 

PROTEIN je pravo gorivo za tvoje mišiće. On obnavlja mišićna vlakna nakon dizanja velikih težina, te izgrađuje nove i jače. Osim toga, proteini ti pomažu da smršaviš jer zahtijevaju puno kalorija za probavljanje.
 
Proteinski prašak možeš koristiti na stotine načina, a nama se sviđa ovih nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata koji ne zahtijevaju puno vremena i znanja u kuhinji.
 
Chia puding

Sastojci: 
 
1 zrela banana
2 žlice proteinskog praška
pola šalice nezašećerenog bademovog mlijeka (može i s okusom vanilije)
1 i pol šalica chia sjemenki
 
Sve osim chia sjemenki stavi u blender i dobro izmiješaj. Nakon toga u smjesu dodaj chia sjemenke i dobro promiješaj, te pusti da odstoji oko 3 sata. Posluži s bobičastim voćem na vrhu!
 
Proteinski sladoled
 
Sastojci:
 
1 zaleđena banana
1 šalica nezašećerenog bademovog mlijeka (može i s okusom vanilije)
1 žlica proteinskog praška od vanilije
 
Sve sastojke stavi u blender i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Na vrh stavi sitno nasjeckane bademe, tamnu čokoladu ili neko voće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Palačinke s borovnicama
 
Sastojci:
 
2 jaja
1 žlica proteinskog praška od vanilije
2 žlice zobenih ili žitnih mekinja
1 šaka borovnica
 
Sve sastojke dobro promiješaj. Na tavu stavi malo ulja (prebriši krpom ili maramicom kako ne bi bilo previše ulja), te na srednje jakoj vatri napravi palačinke. Tijesto je dosta gusto, pa je dobro staviti tri male porcije koje ćeš peći oko 2 minute sa svake strane.
 
Zobena kaša s bananom i orahom
 
Sastojci:
 
1/3 šalice zobenih pahuljica
1 narezana banana
1 žlica proteinskog praška od vanilije
2 žlice narezanih oraha
1 šalica vode
 
Vodu i zobene pahuljice izmiješaj u zdjeli, a zatim stavi u mikrovalnu pećnicu na 1 do 2 minute. Promiješaj i pusti da odstoji minutu. Dodaj proteinski prašak, banane i orahe, te posluži.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara