Kratki trening za dugo sagorijevanje kalorija

Kratki trening za dugo sagorijevanje kalorija

Foto: 123rf

ŽELITE li se riješiti masnih naslaga, onda se trebate pobrinuti da svaki vaš trening natjera organizam na veliku potrošnju kalorija. Osim što se kalorije troše za vrijeme aktivnosti, one bi se trebale trošiti i nakon treninga, a to će se postići pravilnim odabirom vježbi i metodom treninga. Naime, ako je trening dobro odrađen, organizam će još dugo po završetku treninga trošiti kalorije i nadoknađivati potrošenu energiju.

Za postizanje tog snažnog metaboličkog učinka nije potrebno dugo trenirati, već kratko ali snažno i bez puno odmora. Isprobajte jedan takav trening koji će trajati svega 30-ak minuta, a prilagođen je onima kojima je glavni cilj mršavljenje, ali i učvršćivanje i jačanje mišića.

Svaka vježba je složena i aktivira veliku skupinu mišića, te ćete u konačnici aktivirati sve mišiće na tijelu. Vježbe se izvode u kružnom obliku, što znači da nakon serije jedne vježbe slijedi serija iduće vježbe, a jedan krug završava nakon što se odrade serije svake vježbe. Nakon adekvatnog zagrijavanja napravite sljedeće:

Vježba #1 - 20-25 ponavljanja

-pauza 30-40 sekundi

Vježba #2 - 20-25 ponavljanja

-pauza 30-40 sekundi  

Vježba #3 - 20-25 ponavljanja

-pauza 30-40 sekundi

Vježba #4 - 20-25 ponavljanja

-pauza 30-40 sekundi

Nakon jednog kruga napravite puzu od jedne minute pa ponovite krug 4-6 puta. Koristite ona opterećenja s kojima sigurno možete napraviti minimalno 20 ponavljanja, a ne puno više od 25.

Vježbe:

Vježba #1 - Hodajući iskorak


Vježba #2 - Potisak iznad glave


Vježba #3 - Veslanje u pretklonu


Vježba #4 - Sklekovi s povišenja

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara