Krećete u teretanu? Ovo su stvari koje tamo ne smijete raditi

Krećete u teretanu? Ovo su stvari koje tamo ne smijete raditi
Foto: 123RF

BAŠ kao i svagdje drugdje, i u teretani postoje nepisana pravila ponašanja kojih bi se trebali držati ako se želite uklopiti i ako ne želite biti glavna tema sportskih tračeva.

Ne ispuštajte neartikulirane zvukove

Ne moraju svi znati da ste stigli u teretanu i počeli vježbati. Rijetko tko će vam povjerovati da urličete od umora ili naprezanja ako se tek zagrijavate. To što ste vidjeli na filmovima da glumci ispuštaju čudne zvukove - zaboravite. U suprotnom nećete baš biti simpatični ljudima oko sebe.

Ne pričajte stalno s drugima

Možda je vama tako lakše vježbati, ali ljudi oko vas nisu došli zbog razgovora. Oni bi radije vježbali. Bez suvišne priče.

Sjetite se zašto ste došli

Sigurno postoji cilj koji želite ostvariti, a forsiranje samog sebe do krajnjih granica izdržljivosti sigurno nije jedan od njih. Nećete ništa napraviti ako se jedan dan toliko iscrpite u teretani da idućih šest dana ne možete ustati iz kreveta, a kamoli kročiti u teretanu. Uostalom, stalnim korisnicima teretane nisu baš simpatični oni koji zauzmu pola slobodnih termina, a onda se zbog upale mišića ne pojavljuju na njima.

Opremu vratite tamo gdje ste je našli

Baš kao i svagdje drugdje, i ovdje vrijedi pravilo da vraćate stvari od kuda ste ih i uzeli. Nitko ne želi lomiti kralježnicu noseći stvari koje ste vi nonšalantno ostavili tamo gdje ste biti dok ste vježbali.

Mobitel ne nosite sa sobom

Niste došli raditi selfieje niti prijateljima javljati uživo u kojoj ste fazi vježbanja. Tipkanje po mobitelu vam neće pomoći izgraditi mišiće zbog kojih ste (navodno) došli u teretanu.

Obrišite znoj iza sebe

Vjerojatno niti vas nije dočekala znojna podloga kada ste došli u teretanu. Uostalom, nitko ne želi imati doticaj s tuđim znojem i bakterijama pa je čišćenje iza sebe znak osnovne kulture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara