Postoji velika greška koju vjerojatno radite tijekom dijete, a ne biste trebali

Postoji velika greška koju vjerojatno radite tijekom dijete, a ne biste trebali
Foto: Instagram

MNOGI su u novu godinu ušli sa željom da konačno dovedu tijelo u formu pa ne čudi da su dijete jedan od najpretraživanijih pojmova na Googleu. 

No podvrgavanje dijetama ljude tjera da se ograničavaju i postaju opsjednuti kalorijama, a to vodi do problematičnog odnosa s hranom. Na to je upozorila fitness stručnjakinja Lucy Mountain i potaknula tisuće svojih pratitelja da počnu zdravije razmišljati o prehrani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli lucy (@lucymountain)

Upozorila je da na dijeti nikako ne biste trebali biti pod stresom, a mnogi jesu jer se brinu o tome hoće li jesti nakon 18 sati i što će pojesti između glavnih obroka u danu te broje količinu šećera u voću i masti u avokadu ili kalorije u salati.

"Previše vremena trošimo na razmišljanje o glupostima koje zapravo uopće nisu bitne. Ja sam dobar dio svojih dvadesetih provela na isti način. Umjesto da sam se zapitala koja će me hrana doista zasititi, vodila sam brigu o tome što ću jesti između obroka. Umjesto da sam se zapitala zašto uopće jedem salatu, ja sam brojala kalorije u njoj. Nije li to čudno?" upitala je Mountain.

Jednom drugom objavom je izazvala pratitelje da promisle o ugljikohidratima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli lucy (@lucymountain)

"Ugljikohidrati ne rade protiv vas, a sadrži ih čak i povrće poput brokule i graška", napisala je.

Stotine ljudi su joj zahvalile na važnim porukama koje prenosi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara