Savršene proteinske kuglice od bundeve - bez glutena i bez pećnice!

Savršene proteinske kuglice od bundeve - bez glutena i bez pećnice!

Foto: Pinterest 

LJUBITELJI super zdrave bundeve pred vama je recept koji nećete samo tako prepustiti zaboravu - jer je jednostavan, jer je super zdrav, jer su kuglice koje vam predstavljamo prepune proteina, nemaju glutena, svi sastojci su 100 posto prirodni, nema dodanih šećera, za njih vam ne treba ni pećnica, a toliko su ukusne da ćete već sutra raditi novu turu. No, ipak, ne pretjerujte - koliko god slasne i slatke bile, za međuobrok će vam biti dovoljne tek jedna-dvije.

Sasvim dovoljno da vam utaže glad za slatkim i potrebu za proteinima prije, odnosno poslije treninga.

Treba vam:

1 šalica zobenog brašna
1 i 1/4 šalica bademovo brašno
3 velike žlice sirupa od javora
1/3 šalice pirea od bundeve
pola žličice cimeta
pola žličice miks začina za bundevu (muškatni oraščić, klinčić, cimet)
1/4 žličice soli
pola žličice arome vanilije

Za slatki "omotač"

1/4 šalice kokosovog šećera
1/4 žličice cimeta
1/4 žličice miks začina za bundevu

Priprema:

U velikoj zdjeli prvo dobro promiješajte obje vrste brašna, a potom brašnu u istoj zdjeli dodajte sve ostale sastojke i ručno ih dobro umijesite.

U manjoj zdjelici pripremite kokosov šećer i začine, dobro ih promiješajte jer ćete u njih "umakati" kuglice.

Kuglice radite po svojoj mjeri, ovisno koliko velike želite dobiti - izradite ih ručno i potom dobro umotajte u hrskavi kokosov šećer sa začinima.

Kuglice zatim poslažite na pladanj, mogu se čuvati na sobnoj temperaturu dva do tri dana, no velika je vjerojatnost da će s vremenom postati malo mljackave. Ako vam ostane u zdjelici sa začinima, kuglice i naknadno možete još malo obložiti, a ukoliko pak želite da vam i forma i "omotač" ostanu kakvi trebaju biti, stavite ih u frižider, nepokrivene - šećer će se tada malo stvrdnuti. Tako ih možete očuvati još koji dan duže, no nekako vjerujemo da vam toliko dana neće izdržati.

Ukoliko vam nešto nije jasno, zavirite u video šalabahter:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara