Anina seksi kuhinja: Gljive sa sirom i čokoladni kolač

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo se inspirirale našim omiljenim kuharom Jamiejem Oliverom te vam donosimo brze i jednostavne recepte iz njegove kuhinje koje obožavamo. Isprobajte ih i vi! Dobar tek!

Gljive sa sirom pečene u pećnici
 
Potrebno
 
50 g gljiva
 
svežanj mladog luka
 
češanj češnjaka
 
grančica majčine dušice
 
250 g gaude
 
mrvice od 2 kriške kruha
 
vezica peršina
 
4 šake rikule
 
limun
 
 
Priprema:
 
Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive posložite na lim za pečenje, pospite lukom, češnjakom i majčinom dušicom te prekrijte tankim kriškama sira. Pomiješajte krušne mrvice i peršin pa pospite po gljivama. Pecite u pećnici 15 do 20 minuta. Poslužite s rikulom prelivenom limunovim sokom i maslinovim uljem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Čokoladni kolač
 
Potrebno:
 
200 g keksa petit
 
110 g sjeckanih oraha
 
110 g pistacija
 
10 kandiranih trešanja
 
2 smrvljene puslice od bjelanjaka
 
150 g neslanog maslaca
 
žlica meda
 
200 g tamne čokolade
 
Priprema:
 
Izmrvite kekse, dodajte orahe, pistacije i trešnje te sve izmiješajte. Ostatak sastojaka stavite u zdjelu pa na pari otopite čokoladu i maslac. Smjesu pomiješajte s čokoladnom. Plastičnu posudu 20x30 cm obložite folijom tako da rubovi vire te ulijte smjesu. Stavite je u hladnjak da se stvrdne.
 
Pssst! Naša Ana nosi seksi grudnjak iz Liscine Scarlett kolekcije!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara