Anina seksi kuhinja: Juha od mrkve i Sacher torta

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile recept za poznatu Sacher tortu i gustu laganu juhu od mrkve. Osim recepata za ukusna jela, ove subote predstavljamo i novu Liscinu Selection kolekciju. Mi smo oduševljene, nadamo se da ste i vi!

Gusta juha od mrkve
Potrebno:
 
1 glavica luka
500g nasjeckane mrkve
2 češnja češnjaka
7 šalica povrtnog temeljca
2 žličice naribanog đumbira
 
Priprema:
 
Popržite nasjeckani luk na maslinovom  ulju u većem loncu te dodajte češnjak na kratko da pusti miris. Dodajte i nasjeckanu mrkvu, dvije šalice temeljca te pustite da prokuha. Smanjite vatru, poklopite i pustite da se kuha oko pola sata, a zatim izmiksajte u blenderu smjesu dok ne postane jednolična. Vratite je u lonac, dodajte preostali temeljac, đumbir i kuhajte još deset  minuta.
 
Sacher torta
 
Potrebno:
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
110g tamne čokolade
100 g maslaca 
100g šećera u prahu
4 jaja
90g glatkog brašna
75g džema od marelica 
 
Čokoladna glazura
 
125g nasjeckane tamne čokolade
30g maslaca
 
Priprema:
 
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje. Rastopite čokoladu na laganoj vatri i stavite ju na stranu. Maslac i dvije trećine šećera dobro izmiksajte te kad dobijete pahuljastu smjesu dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i lagano miješajte. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg te ih umiješajte preostali šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna, ali ne i vrlo čvrsta. Nježno umiješajte bjelanjke u smjesu s čokoladom. Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje i pecite 50 min. Kada se kolač ohladi izvadite ga iz kalupa. Džem od marelica zagrijte na laganoj vatri. Polako ga prelijte preko torte i ostavite da se ohladi. Glazuru napravite tako da rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri, prelijte preko kolača i razmažite.
 
Pssst! Ana nosi body Scarlet iz lisca Selection kolekcije!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara