Anina seksi kuhinja: Lazanje s povrćem i čokoladna torta

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile prave poslastice. Za glavno jelo odabrale smo bogato nadjevene lazanje s povrćem, a za desert ukusnu i vrlo jednostavnu čokoladnu tortu. Uživajte u našim receptima i dobar tek!

Lazanje s povrćem
 
Potrebno:
 
2 luka 
2 mrkve 
1 kriška celera
2 paprike 
0.5 kg šampinjona
2 režnja češnjaka 
2 tikvice 
500 g pelata
Mozzarella po želji
5 dkg brašna oštrog
5 dkg maslaca
7 dcl mlijeka
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
 
Narežite povrće na kockice. Na ulju prodinstajte luk, dodajte celer, mrkvicu, šampinjone, papriku i tikvice. Kad povrće omekša dodajte pelate te posolite i popaprite. Kad je povrće gotovo, stavite ga na stranu. Napravite bešamel umak, tako da na vrućem maslacu popržite brašno, zalijete ga mlakim mlijekom, posolite, popaprite i kuhate dok se ne zgusne.U posudu za pečenje stavite najprije bešamel, zatim kore za lazanje, umak od povrća i mozzarellu narezanu na ploške. Na isti način, složite drugi i treći red lazanja. Posljednji, treći red, podlijte bešamelom te na njega stavite mozzarelle ili drugog ribanog sira po želji te pecite u pećnici na 220°C, 30 minuta.
 
Čokoladna torta
 
Potrebno:
 
200 g čokolade (s visokim postotkom kakaovca)
200 g maslaca
150 g šećera
5 jaja
1 žlica brašna
 
Priprema:
 
Čokoladu isjeckajte i polako je otopite na pari zajedno s maslacem, konstantno miješajući. Dodajte šećer u otopljenu čokoladu te sve dobro promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Kadje smjesa ohlađena miksajući u nju dodajte jedno po jedno jaje i žlicu brašna. Smjesu izlijte u maslacem namazan kalup prekriven papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva. Kada se torta ohladi i spusti, izvadite je iz kalupa i poslužite.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara