Što položaj u kojem spavate govori o vašoj vezi?

Što položaj u kojem spavate govori o vašoj vezi?

Foto: Shutterstock

GOVOR tijela može biti jedan od učinkovitih način da procijeniš što se događa u tvojoj vezi.
 
"S obzirom  da vaš podsvjesni um kontrolira način na koji spavate s partnerom, govor tijela prilikom toga može biti nevjerojatno precizan u procjenjivanju toga što se događa u vašem odnosu", otkriva Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela, s više od 30 godina radnog iskustva. Naravno, moramo naglasiti da uvijek postoje iznimke.
 
1. Žlica položaj broj 1
 
U tom položaju, on te obavija na način da se osjećaš istodobno intimno i sigurno. To je vrlo osjetljiv položaj, koji govori "ja ti vjerujem".
 
2. Žlica položaj broj 2
 
Ako ti obavijaš njega, to je također pokazatelj zaštitničkog nagona, ali i malo posesivnosti.
 
3. Tvoja glava na njemu
 
To je položaj koji ukazuje na povjerenje i samopouzdanje. Kad on spava na leđima, s tvojom glavom u rukama, to znači "imam moć i koristim ju kako bi te zaštitio". Ako si ti u položaju fetusa, to pokazuje tvoju ovisnost o njemu. Ako spavaš s glavom na njegovim prsima, to šalje poruku da želiš donositi odluke sama za sebe.
 
4. Licem u lice
 
To je nesvjesni pokušaj gledanja partnera u oči, čak i tijekom noći. Ako se partner iznenada okrene licem prema tvom licu, postoji dobra šansa da se osjeća udaljeno te se želi povezati, odnosno da je željan intimnosti.
 
5. Na trbuhu
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da spavanje na trbuhu štiti prednji dio tvog tijela, takav položaj mogao bi biti znak tjeskobe, ranjivosti i nedostatka seksualnog povjerenja. Možda je tu u pitanju strah od suočavanja s vlastitim osjećajima.
 
6. Na suprotnim stranama kreveta
 
To govori da ste oboje vrlo neovisni te da vam je potrebno i slobode. U slučaju da ste prije spavali jedno blizu drugome, ovo bi mogla biti crvena zastavica, odnosno znak da nešto nije u redu.
 
7. Leđa o leđa
 
Ovaj položaj otkriva da ste pouzdan par, koji cijeni vlastiti prostor. Želite biti samostalni, ali dodiri stražnjicama ukazuju na to da želite biti i seksualno povezani.
 
8. Dodiri stopalima
 
Noge su najiskreniji dio tijela. Ako te on dodiruje stopalima u krevetu, to znači da žudi za emocionalnom ili seksualnom vezom.
 
9. Isprepletene noge i/ili ruke
 
To je znak da se ne možete zasititi jedno drugoga, čak i dok spavate te da odlično funkcionirate kao par.
 
10. Različite udaljenosti glave od uzglavlja
 
Ljudi koji spavaju bliže uzglavlju, imaju tendenciju da se osjećaju više dominantno i samouvjereno, a oni koji spavaju dalje, mogli bi biti više korisniji i imaju niže razine samopoštovanja. Parovi koji spavaju u istoj razini, su i na istoj životnoj stranici: oni znaju što se događa u glavi onog drugog.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara