Biskup Šaško: Vukovar je poseban grad, nužan je dijalog s braniteljima

Foto: Hina

U PROSTORIJAMA Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu, mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, primio je delegaciju Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara na njihov zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu navodi se kako su sadašnja događanja posljedica neosjetljivosti i neodgovornosti mjerodavnih prema trpljenju i prema žrtvama za Hrvatsku koje su darovane u obrani Domovine protiv agresivne i razorne srpske ideologije. Naglašavajući brigu za mir, rečeno je da otvoren i pošten pristup zakonskim odredbama treba paziti da se iz tko zna kakvih razloga u govoru o zakonitosti ne zanemari čovjek i na taj način ne potvrdi stara izreka: „Najveće pravo je najveća nepravda“.

Budući da je Vukovar postao simbol hrvatske obrane i slobode, te je kao takav poseban grad koji traži i posebnu osjetljivost, bez obzira kakve bile političke namjere trenutne vlasti, biskup Šaško je ustvrdio da je u tome kontekstu nužno razgovarati s braniteljima, čuti ih i poštovati njihove osjećaje i uvide, jer su baš oni stanovito jamstvo čuvanja nadahnuća koja su hrabre ljude vodila u najtežim iskušenjima u obrani Domovine, stoji u priopćenju Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara