Uprava ZG holdinga: Nismo uhljebi, nećemo dati ostavke

Uprava ZG holdinga: Nismo uhljebi, nećemo dati ostavke

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Uprave Zagrebačkog holdinga Dejan Fičko izjavio je u četvrtak da on i članovi Uprave ne odustaju od svojih menadžerskog ugovora, na što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji mu zbog toga prijeti otkazom, poručio da će se "sve znati za tjedan dana".

Fičko je novinarima rekao da članovi Uprave ZG holdinga neće podnijeti ostavke jer nemaju niti jedan valjani razlog za to.

> Bandić smjenjuje Upravu Holdinga uz izdašne otpremnine

"Mislimo da su naši ugovori usklađeni s vremenom u kojem živimo, a otpremnine na koje se ukazuje su zapravo samo zaštita za naš neovisan rad i štite nas u slučaju tzv. političke smjene", kazao je.

Fičko tvrdi da ugovori predsjednika i članova Uprave Holdinga nisu menadžerski ugovori, već ugovori o pravima i obvezama predsjednika i članova Uprave, potpisani na rok od četiri godine.

"Znači, nakon isteka našeg mandata mi imamo pravo samo na tri otpremnine, nemamo pravo ostanka u društvu, što znači da ne možemo biti tzv. uhljebi", kazao je.

"Politička smjena"

Dodao je kako su to za Grad bolji ugovori nego oni bivše Uprave jer ako i dođe do tzv. političke smjene, jednokratni trošak za otpremnine bio bi manji nego godišnji trošak u slučaju da članovi Uprave ostanu raditi u Holdingu na neodređeno vrijeme.

Upitan prijeti li raspuštanje Uprave Holdinga, Fičko je dogovorio da ne vidi nijedan valjani razlog da do toga dođe te dodao kako smatra da je gradonačelnik Bandić razuman, pa se to ne bi trebalo dogoditi.

Bandić je pak novinarima rekao da Fičko ima pravo ne dati ostavku. "To je njegovo pravo. Nemam komentara. Sve ćete znati za tjedan dana", kazao je Bandić na obilježavanju Dana obrtničke komore Zagreb.

Na pitanje novinara prijete li sada Fičku i članovima Uprave otkazi, Bandić je rekao "pustite otkaze".

"Stručne službe gradonačelnika rade svoj posao. Mi ćemo kvalitetno odgovoriti na taj njihov odgovor i bit će sve u redu", poručio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara