Zagrebački branitelji obilježavaju svoj dan

Zagrebački branitelji obilježavaju svoj dan

Foto: Hina

U POVODU obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba u palači Dverce održat će se tradicionalni prijem za zapovjednike ratnih postrojbi i predstavnike braniteljskih udruga grada Zagreba kojemu je domaćin zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilježavanje Dana branitelja Grada Zagreba počinje ujutro na Mirogoju polaganjem vijenaca u spomen na pale branitelje. Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće u spomen na pale branitelje kod Spomen-obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, prvog ratnog ministra obrane Gojka Šuška na Mirogoju, te na grobnici Kenotaf na Krematoriju.

U okviru središnje proslave Dana branitelja održat će se i natjecanje u športskom ribolovu; svečani mimohod veteranskih postrojbi i predstavnika braniteljskih udruga središtem grada, a navečer će biti sveta misa u Katedrali i predstavljanjem knjige "Skupljači gelera" autora Drage Prgometa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara