Krađe telefonskih impulsa na Braču

POLICIJSKA uprava splitskodalmatinska izvijestila je danas o dvjema "krađama" telefonskih impulsa u Bobovišćima na Braču kojima su vlasnici telefonskih linija ukupno oštećeni za gotovo 12 tisuća kuna.

Počinitelj je nepoznat, a utvrđeno je kako je "krađu" izvršio spajanjem na nadzemne telefonske kabele.

Kućepazitelj kuće, u vlasništvu njemačke državljanke, policiji je prijavio kako je na ime vlasnice dobio telefonski račun u iznosu od šest tisuća kuna, premda u toj kući nitko ne boravi od listopada prošle godine. Policijski službenici i djelatnici T-HT-a utvrdili su da je kuća uredno zaključana, no 70-ak metara dalje pronašli su presječeni telefonski kabel na koji se netko spojio.

Na sličan je način oštećena i 75-godišnja Splićanka, vlasnica druge kuće u Bobovišćima, koja je dobila račun na 5681 kunu, premda, također, u kući nije bilo nikoga od listopada. Nadzemni kabel pronađen je presječen neposredno uz zid kuće gdje se počinitelj spajao s telefonom.

Policija traga za počiniteljem, te upozorava druge vlasnike kuća na oprez, ne isključujući mogućnost da je počinjeno više takvih kažnjivih djela.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara