Osijek: Krležini dani - znanstveno savjetovanje

ZNANSTVENIM savjetovanjem ´Žanrovi u hrvatskoj književnosti i struke u hrvatskome kazalištu´ na Pedagoškom fakultetu u Osijeku danas su nastavljeni sinoć otvoreni 13. Krležini dani u Osijeku.

Predsjednik Odbora Krležinih dana teatrolog Branko Hećimović podsjetio je na značenje sada već tradicionalnih Krležinih dana u Osijeku, istaknuvši da su oni velik doprinos kulturnom poticaju književnog i kazališno-teatrološkog stvaralaštva.

Ovogodišnja tema znanstvenog savjetovanja ´Žanrovi u hrvatskoj dramskoj književnosti i struke u hrvatskom kazalištu´ do sada kod nas nije obrađivana, rekao je Hećimović te je izrazio uvjerenost da će ta tema donijeti neke nove i bitne rezultate u istraživanju hrvatske dramske književnosti i kazališta.

U radu savjetovanja sudjeluju Dubravko Jelčić, Zlata Šundalić, Pero Budak, Miljenko Foretić i drugi.

U sklopu Krležinih dana u Osijeku, koji su počeli sinoć otvorenjem izložbe ´Scenografski radovi Eduarda Grunera´ i Krležinom dramom ´Kraljevo´ u Hrvatskom narodnom kazalištu, večeras će u foajeu kazališta biti predstavljeno enciklopedijsko izdanje ´Repertoar hrvatskog kazališta´ te zbornik ´Krležini dani u Osijeku´.

U 20 sati bit će izvedena predstava ´Akvarij´ Radovana Ivšića, u izvedbi Hrvatskoj narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Uz osječko Hrvatsko narodno kazalište, suutemeljitelji ´Krležinih dana´ su osječki Pedagoški fakultet te Odsjek za povijest hrvatskoga kazališta HAZU-a, a pokrovitelji su HAZU i osječko Sveučilište J.J. Strossmayera.

Krležini dani u Osijeku završavaju u subotu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara