Snajperisti u Tuzli gađali Hillary Clinton?

Snajperisti u Tuzli gađali Hillary Clinton?

NAJNOVIJA izjava Hillary Clinton potresla je javnost u SAD-u i pokrenula novu vanjsko političku aferu oko sigurnosti, a vezan je za njen posjet Tuzli iz ožujka 1996. godine koji je bio humanitarne naravi dok je putovala sa kćerkom Chelsea i nekoliko slavnih osoba u svojstvu prve dame SAD-a.

"Trebala je biti organizirana svojevrsna ceremonija dobrodošlice u zračnoj luci Tuzla, ali umjesto toga samo smo protrčali s pognutim glavama da bismo uletjeli u vozila koja su nas odvela do vojne baze", kaže danas Hillary Clinton spominjući kako su bili pod snajperskom paljbom i tijekom leta, no ti podaci do danas nisu nigdje izašli. Štoviše, Clinton je izjavila kako se u jednom trenutku morala sakriti u pilotskoj kabini. 

No, sumnje da je to uistinu bilo tako svakako budi podatak kako Hillary te događaje nigdje ne spominje, pa ni u njezinoj autobiografskoj knjizi "Živjeti povijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija AP podsjeća kako su u to vrijeme objavljene službene izjave da su zrakoplov pratila dva lovca, no nigdje se nije spominjala snajperska vatra, niti da je bilo rizika. No, spominje se kako je Hillary uistinu bila u pilotskoj kabini.

"Prva dama provela je izvjesno vrijeme u kokpitu aviona s pilotkinjom Cheryl Beineke, jednom od samo četiri pilotkinje zrakoplova C-17", glasilo je tada izvješće novinara s terena. 

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara