Solana: Summit EU u Solunu važan i za Kosovo

Drugog dana posjeta Kosovu visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana razgovarao je danas sa predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, predsjednikom parlamenta Nexhatom Dacijem i premijerom Bajramom Rexhepijem. L

Sa svojim sugovornicima Solana je uglavnom razgovarao o predstojećem summitu EU u Solunu 21. lipnja. On je ocijenio da summit od velike važnosti za Kosovo kao mogućnost za dijalog sa svim susjedima i kao mogućnost zbližavanje zemalja u regiji sa Europskom unijom. Kosovski čelnici suglasili su se sa Solanom o potrebi sudjelovanja kosovskih predstavnika na visokom skupu EU.

Solana nije potvrdio imena onih koji će zastupati Kosovo na summitu, ali je izrazio nadu da će predsjednika Kosova Ibrahima Rugovu vidjeti u Solunu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki predstavnik EU će tijekom dana razgovarati i s predstavnicima srpske manjine, čelnikom Demokratske partije Kosova Hashimom Thaqijem, zapovjednikom KFOR-a generalom Fabiem Minijem. Prije odlaska u Skoplje Solana bi trebao održati u Prištini konferenciju za novinstvo, gdje će dati pojedinosti o sudjelovanju Kosova na summitu EU.

(Hina) bb sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara