U Sharm el-Sheiku bit će predstavljena dva dokumenta

DVA DOKUMENTA, jedan arapski i jedan američki, trebali bi biti objavljeni u utorak nakon arapsko-američkog summita u Sharm el-Sheiku, objavila je egipatska službena novinska agencija Mena.

U arapskom dokumentu bit će izražena arapska potpora "mirovnim smjernicama", međunarodnom mirovnom planu koji, između ostaloga, predviđa stvaranje nezavisne palestinske države do 2005. godine, tvrdi Mena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki dokument potvrdit će spremnost američkog predsjednika Georgea W. Busha da se posveti primjeni "mirovnih smjernica" kao i potrebu okončanja nasilja na palestinskim područjima i prestanak židovskog naseljavanja.

Agencija dodaje da bi na summitu u Sharm el-Sheiku trebao biti uspostavljen i nadzorni odbor koji bi pratio primjenu tog mirovnog plana.

Dva dokumenta javnosti će utorak poslijepodne predstaviti egipatski predsjednik Hosni Mubarak i američki predsjednik George W. Bush. Na summitu u Sharm el-Sheiku, uz Mubaraka i Busha, sudjeluju i jordanski kralj Abudlah II, bahrainski kralj Hamad ben Isa, saudijski prijestolonasljednik princ Abdulah ben Abdel Aziz i palestinski premijer Mahmud Abbas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara