Zagreb: Sat vremena mučio psa jer mu "nije bio dobar"

ZAGREBAČKA policija kazneno će prijaviti 66-godišnjaka zbog mučenja svog psa kojega je sat vremena tukao željeznom šipkom, a potom ga vilama ubo u nos, nakon čega je policajac hicem iz pištolja ubio psa kako bi mu skratio muke.

Policiji je u subotu oko 11,30 19-godišnjak javio da njegov susjed tuče psa u dvorištu kuće na Peščenici. Po dolasku policajci su utvrdili da je 66-godišnjak željeznom šipkom dužine oko pola metra oko sat vremena udarao svog psa mješanca po glavi i tijelu jer mu, kako je rekao, nije bio dobar.

Nakon što je psa premlatio šipkom, mučitelj ga je još vilama ubo u nos. Pas se potom jedva dovukao u susjedno dvorište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od policajaca je u razgovoru s 19-godišnjakom, koji je prijavio mučenje životinje, a inače je veterinarske struke, utvrdio da je pas smrtno ozlijeđen i kako mu s obzirom na teške ozljede glave nema spasa.

Kako bi skratio muke jadnoj životinji policajac je hicem iz pištolja usmrtio psa, a vlasnik ga je potom zakopao na svojoj livadi iza kuće.

U zagrebačkoj policiji kažu da će protiv 66-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog mučenja životinje.

Za to je kazneno djelo predviđena novčana kazna do 150 dnevnih dohodaka ili šest mjeseci zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara