Ferrari ga je stvarao četiri godine: Trkaći unikat odlazi u garažu tajnog kupca

Foto: Ferrari

PREZENTACIJOM u Hong Kongu Ferrari je i službeno okončao projekt započet 2015. godine. I da, proizveden je jedan jedini primjerak.

Ime mu je P80/C, dok ime vlasnika vjerojatno nećemo saznati sve dok se automobil ne pojavi na nekoj aukciji. A do tada će vlasnik moći uživati u odrađivanju krugova u tehnološki besprijekornom trkaćem bolid. Jer tome je i namijenjen.

Na cestu ne smije, a kad nije na stazi može se uživati u pogledu. A tu se ima što vidjeti jer ipak se radi o talijanskom unikatu inspiriranom trkaćim ikonama 1960-tih, 330 P3/P4 i Dino 206 S. Pritom se neki aspekti za homologaciju mogu zanemariti, pa su dizajneri doista mogli što su htjeli. Tu prije svega mislimo na svjetla te brojne aero dodatke uključujući prednju "ralicu".

Tehničke specifikacije su zasad nepoznate, osim one da je osnova bila 488 GT3. Osim kokpita pomaknutog prema naprijed kao posebnost se ističe i stražnje krilo. Vlasnik dobiva i dvije konfiguracije, racing i exhibition. Tako u prvoj ima 18-inčne trkaće naplatke i karbonsko krilo, dok druga nudi 21-inčne kotače i izostanak aero dodataka.

I da, cijena je nepoznata, a tako je i bolje.

Pročitajte više