Honda Jazz s nestrpljenjem se očekuje na europskom tržištu

Čini se kako će Hondin štand u Ženevi biti tekako zanimljiv. Naime, Novi Civic Type-R, europska inačica sportaša NSX, novi crossover HR-V i nova generacija modela Jazz definitivno su nešto što se isplati pogledati. 
Naglašavamo kako nova generacija Honde Jazz u Europu stiže na ljeto. Što je novo? 
Novi primjerak za 95 mm je duži, a donosi i 30 mm veći međuosovinski razmak od prethodnika. Dodatni milimetri i pametan sustav sjedala Hondi Jazz donosi najviše prostora u klasi i velik raspon konfiguracije prostora bilo da je riječ o smještanju putnika ili pak prtljage. Sam prtljažnik sada ima zapreminu 354 l, a spusti li se stražnja klupa ta brojka raste na 884 litre. Što se sigurnosti tiče o njoj brine napredni sustav pomoći vozaču koji je na osnovnom modelu dostupan kao opcija.
Taj sustav koristi se podatcima s kamera i radara, a uz njega je Honda uvrstila i sustave prepoznavanja prometnih znakova, automatski sustav svjetala, sustav upozorenja na sudar, te adaptivni tempomat i sustav vožnje u prometnom traku. Novi Jazz dobio je i najnoviju Honda Connect multimediju kojom se upravlja preko 7-inčnog ekrana osjetljivog na dodir.
Novi Jazz zasnovan je na platformi koju je Honda koristila i za crossover HR-V. Tako će treću generaciju ovog modela pokretati isti motori počevši od 1.3-litrenog i-VITEC benzinca sa 102 KS koji se na pogonske kotače prenose preko šest-stupanjskog ručnog ili CVT mjenjača. 

Pročitajte više