Hyundai predstavio novi i40

HYUNDAI je pred ženevsku premijeru predstavio karavansku izvedbu svog modela i40.

Riječ je o nasljedniku Sonate koji bi prema viđenju proizvođača kupcima trebao ponuditi premium kvalitetu usporedivu čak i s primjerice Audijevim i sl. modelima. Vrhunska opremljenost uz znatno povoljniju cijenu dodatni su aduti.

Realno gledano pravu konkurenciju ovom automobilu koji će u prodaju stići sredinom godine će činiti VW Passat, Ford Mondeo, Mazda6 i sl. Kasnije bi se karavanu logično trebala pridružiti i limuzina, dok će ponudu motora isprva činiti 1,7-litreni turbodizelaš snage 115 i 140 KS, kao i 1,6-litreni benzinski motor snage 140 KS.

Ponuda će kasnije biti proširena 2,0-litrenim benzinskim i dizelskim motorima, a očekuje se i dolazak Blue Drive izvedbe koju će pokretati najslabiji dizelski motor uz potrošnju od 4,3 l/100 km. U ostvarivanju ovakvog rezultata pripomoći će gume s niskim otporom kotrljanja, stop-start sustav i sl.

Što se dizajna tiče u pitanju je prepoznatljivi član Hyundaijeve obitelji, no pored atraktivne vanjštine kupce bi trebao navodno najviše privući interijer visoke kvalitete, odlične opreme, te vodeće ponude prostora u segmentu. Za sada je još poznat i podatak kako zapremina prtljažnika ovog automobila iznosi 553 l, odnosno 1.790 l s preklopljenom stražnjom klupom.

Više informacija nakon ženevske premijere.

Pročitajte više