I najbolji griješe: Mercedes u Americi opozvao najbolje od najboljih

 Foto: Mercedes

VLASNICI svih S klasa u Maybach izdanju, pa i sportskog AMG GT su među opozvanima. 
 
Iako opoziv nije opsežan po broju opozvanih primjeraka, o njemu će se itekako govoriti. Naime, ne događa se često da u opozivu budu automobili cijene debelo preko 100.000 USD. Istina, kraj godine obilježio je Astonov opoziv par tisuća automobila, ali jedan Maybach u opozivu je ipak iznenađenje. 
 
 
Dakle, opoziv obuhvaća 8.700 primjeraka modela GLE, GLS i S klase, a kod potonjeg govorimo i o AMG, te Maybach S600 primjercima, i to svima proizvedenim od početka prošle godine. Uzrok opoziva nije strašan, ali bi mogao prouzročiti probleme. Naime, uočen je problem zatvaranja stražnjih lijevih vrata. Po potrebi će nakon pregleda na svim primjercima biti zamijenjene brave. 
 
Drugi opoziv zahvaća Mercedes GLC, njih 8.134 kojima treba provjeriti prednja svjetla. A pazite sad ovo, na opoziv ide i 432 primjerka skupocjene G klase uključujući i posebno skupo 4x4² izdanje. Kod njih će se poraditi na kočnicama. 
 
 
I konačno na servis će AMG GT, i to sa opcijskim Performance sjedalima, a kojima je potrebno osvježiti softver upravljanja zračnim jastucima ili pak zamjena pojedinih segmenata sjedala. Govorimo o deset primjeraka. 
 
Prema NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) svi opozivi bit će pokrenuti ovaj mjesec, no na pojedine dijelove će se čekati i više od mjesec dana. 
 

Pročitajte više