Lotus najavljuje novi SUV i limuzinu

Izvršni direktor Lotusa, Jean-Marc Gales, potvrdio je glasine o lansiranju novog SUV-a i limuzine. Britanski je proizvođač već neko vrijeme u problemima, a nedavno je morao otpustiti 325 radnika, no na njegovo je čelo sjeo bivši predsjednik Peugeota i Citroena koji tvrdi kako je najbitnije poboljšati aktualnu postavu koja uključuje Elise, Exige i Evora modele. Povećanju prodaje trebala bi pridonijeti i veća mreža zastupstava.

###

'Vidjet će te mnoge nove varijante Lotusovih modela u sljedećih devet mjeseci, a još i više u sljedeće dvije godine' rekao je Gales. Ukoliko sve pođe po planu, postava će uključiti i automobile koji neće biti sportski poput SUV-a i limuzine.

Lotusovi prodajni rezultati ove su se godine oporavili za 46 posto, a procjenjuje se kako će se u 2014-oj prodati 2000 automobila. Ovom će cilju pomoći i otvaranje 20 novih zastupstava u sljedećih nekoliko mjeseci, a devet novih zastupstava već je započelo s radom. Uz novi poslovni plan, godišnja proizvodnja mogla bi uskoro iznositi i 3000 primjeraka.

Pročitajte više