Najatraktivniji Volkswagenov novitet stigao u Hrvatsku, poznata i cijena

Foto: Volkswagen

URBANI crossoveri danas su jedan od najbrže rastućih podsegmenata u sveopćoj SUV maniji, a među najpoželjnijima je Volkswagenov novitet.

Nakon što ga je premijerno predstavio na nekoliko svjetskih salona Volkswagen je T-Cross doveo u Hrvatsku, a kao svojevrsnu zahvalu na vjernosti odmah u startu bit će ponuđena bogato opremljena limitirana serija 1st Edition.

T-Cross je trenutno najmanji crossover model u sve većoj obitelji podignutih Volkswagena. Mnogi ga vide kao duhovnog nasljednika CrossPola, no činjenica je kako se ovdje radi o osjetno atraktivnijem i pametnije projektiranom modelu.

Na pameti treba imati da je T-Cross, za razliku od nekih drugih modela unutar grupe, osjetno slobodnije dizajniran. Kao i u slučaju Audijevog Q2, dizajneri su dobili nešto slobodnije ruke, posebno straga gdje model donosi potpuno novi potpis.

S 4,11 metara duljine i visinom od 1,58 metara, ovaj je povišeni Polo od svog izvornika osjetno viši, ali i duži, pa garantira široku upotrebljivost. I iznutra je moderan i praktičan. Stražnja klupa je uzdužno pomična pa kapacitet prtljažnika varira od 385 do 455 litara, a dizajnom diktira opcijski virtualni kokpit i središnji info zaslon.

Ponuda motora je, sukladno najavama u spektru benzinaca, 1.0 TSI od 95 do 115 KS, pri čemu slabiji ima pet-stupanjski, a snažniji šest-stupanjski ručni mjenjač (DSG opcijski). Jedan je i dizelaš, onaj od 95 KS. Pogona na sve kotače nema i neće biti, dok je top izvedba 150 KS snažan benzinac.

I na kraju ono što sve zanima. Dva paketa opreme su u ponudi, Life i Style, te R-Line opcijska doplata. Novi T-Cross i službeno je krenuo u prodaju s početnom cijenom od 128.868 kn za 1.0 TSI 70 kW/95 KS s paketom opreme Life. Snažniji model s 85 kW/115 KS i paketom opreme Style košta 146.511 kuna.

Pročitajte više