Porsche Boxster S Black Edition

STUTTGARTSKI će proizvođač sportskih automobila na ženevskom auto salonu početkom idućeg mjeseca predstaviti novu izvedbu modela Boxster S atraktivnije vanjštine i moćnijeg mehanike.

Radi se o Black edition verziji koja će uz dorađeni eksterijer i interijer također biti i dodatno osnažena. Boxster S Black edition će biti proizveden u seriji od svega 987 primjeraka i svaki će dakako doći u crnoj boji. Crna će biti i boja interijera, kao i naplataka.

Pokreće ga 3,4-litreni 6-cilindrični motor kojemu je snaga povećana na snage 320 KS (+ 10 KS) pri 6.400 o/min, a maksimalni okretni moment na 370 Nm (+ 10 Nm) pri 4.750 o/min.

U kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem ovaj će model ubrzati do 100 km/h za 5,2 sekundi, dok će PDK izvedbi trebati desetinka manje. Kada je mjenjač s dvije spojke uparen sa Sports Chrono Package Plus u kojem je i tzv. launch control tada Boxster ulazi u društvo najboljih s ubrzanjem ispod pet sekundi (4,9 s).

Black Edition će biti i bogatije opremljen, a između ostalog valja izdvojiti satelitsku navogaciju, MP3 player, Bluetooth, LED svjetla za dnevnu vožnju, 19 colne naplatke s gumama 235/35 sprijeda i 265/35 straga i sl.

Prodaja kreće nedugo po ženevskojpremijeri, a na njemačkom će tržištu automobil stajati 63.404 eura, odnosno 6.430 Eura više u odnosu na standardni Boxster S.

Pročitajte više