PT Cruiser dobio novo lice i motor

JEDAN od najkarizmatičnijih automobila američke škole u novoj modelskoj godini donosi mnoštvo novosti. Osvježenu vanjštinu prati moderniji interijer, a gama će biti proširena novom motornom izvedbom.

Novi make-up podrazumijeva facelift prednjeg kraja na kojem dominira restilizirana optika i modernija maska hladnjaka presvučena kromom. Osnovne linije modela unaprijeđene su decentnim krovnim spojlerom koji osim estetske, ima i ulogu optimiziranja aerodinamičkih svojstava.

Najjače oružje PT Cruisera ostaje originalni dizajn dodatno potenciran na specijalnim serijama poput "Route 66" izvedbe (naslovna fotografija) u napadnoj žutoj boji s povećim alu-naplatcima promjera 17 inča i izraženim spojlerom.

S druge strane, mnogi su naglašavali negativan dojam interijera, pa su promjene na novom modelu zahvatile i taj segment. Novi materijali, bolja zvučna izolacija i kvalitetnija izrada, samo su neke od novosti.

Osim standardnog 2.4-litrenog benzinca sa 145 KS i 220 Nm, u ponudi je i common-rai dizelski motor. 2.2 CRDi snažan 153 KS isporučuje se u kombinaciji s pet-stupanjskim ručnim mjenjače. Mjesto top-modela i dalje je rezervirano za Turbo izvedbu s motorom od 230 KS i 332 Nm. 

Pročitajte više