Putinova superlimuzina dolazi dogodine

 Foto: Instagram/ZIL

RAZVOJ Putinove superlimuzine se nastavlja, a prema posljednjim informacijama "Project Cortege" ulazi u finalnu fazu.
 
Najnovije informacije koje su se poklopile sa curenjem prvih fotografija testnih prototipova govore kako je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov na međunarodnom ekonomskom forumu u Petersburgu potvrdio kako su modeli iz projekta Cortege (Kortez) uspješno prošli testove sigurnosti. Crash testovi su odrađenu u Rusiji, ali i Njemačkoj, a očekivano osvojili su maksimalnih pet zvjezdica. Testni modeli do sada su odradili desetak tisuća kilometara, a očekuje se da će do konačne faze odraditi i više od 100.000 km, rekao je resorni ministar.
 
Prema poslovnom planu projekta teškog na desetke milijuna EUR prvi primjerci super limuzine u Putinovu garažu trebali bi stići kroz godinu dana. Odmah po implementaciji limuzine uslijedit će lansiranje dodatnih modela, i to luksuznog SUV-a, monovolumena i manje limuzine. Zanimljivo je kako su sudeći po zadnjim fotografijama svi snažno inspirirani britanskim premium predstavnicima, posebno Bentley Bentaygom i Rolls Royce Phantomom. 
 
Ekskluzivni ruski automobili neće biti rezervirani samo za Putina i visoke državne dužnosnike već će biti ponuđeni i na svjetskom tržištu. Prva serija obuhvaća 200 primjeraka, a potom će se godišnja naklada stabilizirati na oko 5.000 primjeraka. 
 
I na kraju recimo za sve one koji sumnjaju u konkurentnost ovih automobila kako je na razvoju motora moskovski institut za razvoj automobila i motora (NAMI) surađivao sa Porscheom. A u igri su V8 i V12 turbo motori snage i do 800 KS, što bi trebalo biti dovoljno za uvjerljive performanse najvećeg serijskog osobnog automobila na svijetu. 
 
>> Prve fotografije najluksuznijih ruskih modela možete vidjeti ovdje
 

Pročitajte više