Renaultsport radi na roadsteru

RENAULT navodno  planira svoje Renaultsport odjeljenje uspostaviti kao samostalan brand s jedinstvenom modelskom ponudom, a prvi bi na tržište trebao stići roadster temeljen na konceptnom modelu DeZir. Tako je "osamostaljenje" Renaultsporta dobilo prednost pred revitalizacijom Alpine, o kojoj su mnogi nagađali.

Razlog za ovakav potez se krije u činjenici kako u Renaultu smatraju da Renaultsport već ima popriličnu bazu kupaca, a tržište ga već ionako percipira kao "gotovo zasebnog" proizvođača. Također, Francuzi smatraju kako su Renaultsport modeli vrlo cijenjeni među poštovateljima sportskih automobila, pa na tom temelju treba dalje raditi.

U vrhu Renaulta navodno smatraju kako bi se pored hot-hatch izvedbi pod Renaultsport značkom mogla nalaziti i dva do tri jedinstvena modela, a prvi bi trebao biti roadster temeljen na DeZiru. Cijena ovog kabrioleta bi lako mogla premašiti 35.000 eura, no za sada je još uvijek riječ o neprovjerenim informacijama.

Ovaj bi se model u svemu trebao temeljiti na studiji (stražnji pogon, napredna konstrukcija, središnje smješteni motor i sl.), osim što vjerojatno neće biti pokretan električnim pogonskim sklopom. Vjerojatnije je rješenje 2.0 turbobenzinski motor snage preko 200 KS. Također, možda bi se u ponudi mogla naći i neka snažnija turbodizelska inačica.

Za sada nije poznato kada bi se ovaj novitet trebao naći na tržištu.

Pročitajte više