VIDEO Čiji je najbolji: U potrazi za najboljim infotainment sustavom u automobilu

 Screenshot: YouTube

POSLJEDNJIH godina IT tehnologije su snažno prodrle u autoindustriju, a infotainment sustavi su postali bitni dijelovi automobila koji svojim mogućnostima zadiru u sve domene korištenja automobila.
 
Ako ste pasionirani obožavatelj gadgeta u automobilu, a igrate na sigurno vrlo vjerojatno ćete završiti u jednom od izloga njemačkog premium tria. Naravno, pod uvjetom da novac nije problem, jer Audi, BMW i Mercedes znaju itekako dobro naplatiti sve ono što nudi jedan solidan pametni telefon. 
 
Video donosi direktnu usporedbu tri infotainment sustava u modelima srednje klase, BMW-u serije 5, Mercedesu E klase i obnovljenom Audiju Q5. Potonji je izabran iz SUV kategorije jer novi A6 još uvijek čekamo. 
 
Ovdje je veličina bitna, no tehnika i konačni rezultat su ipak važniji. Tako Mercedes ima najveći (ekran), no dragocjene bodove gubi u izvedbi. S druge strane Audijev (ekran) je najmanji, no dodatne bodove mu priskrbljuju neka druga područja. BMW-ov (navigacijski sustav) se najbrže diže, no pitanje je da li je to dovoljno za ukupnu pobjedu. 
 
Video reportažu usporedbe Audijevog MMI sustava, BMW-ovog iDrive i Mercedesovog Comanda donosi Carwow. Rezultate ne uzimajte zdravo za gotovo, bar dok niste definirali vlastite prioritete. 

Pročitajte više