VIDEO Ćiro je bio veliki ljubitelj vožnje, ali jednu marku je posebno cijenio

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL,Robert Anić/PIXSELL

MIROSLAV Ćiro Blažević je tijekom svog života imao priliku voziti i posjedovati niz vrhunskih automobila. 

U svojoj prebogatoj kolekciji bilo je raznovrsnih automobila, od VW Golfa "dvojke“ koju je vozio početkom 1990-ih, pa sve do Jaguara, Mercedesa i Maseratija, a svojedobno je vozio i Ferrari. Ipak, posebno mjesto u njegovom vozačkom stažu imao je Porsche, marka uz koju se najviše vezao. Bilo je svejedno vozi li najjeftiniji Boxster ili supersportski 911 Turbo, Porsche je bio auto koji je najviše volio i cijenio. 

Kao što je znao reći, njegov posljednji sportski auto bio Porsche Turbo, ali ga se brzo riješio iz strahopoštovanja: "Stisneš mu gas, a on ode. Nije to više bilo za mene. Ni to ni motor. Tako da sam shvatio da je to opasnost za mene i brzo sam ga se riješio“, govorio je tada Ćiro.

"Porsche, Porsche, dugo, dugo nitko, pa opet Porsche“, bio je jasan Ćiro u izboru najdraže marke automobila. 

Ćiro je zadnji put u vožnji viđen na skuteru, a mnogi su tada kritizirali zašto vozi bez kacige. Za 24 sata tada je izjavio: "Vozim se tamo Heinzelovom ulicom i zaustavi me policajac, a ja nemam kacigu. Hoće da me kazni, a ja mu kažem da je ovo moja posljednja vožnja motorom, da ga sad idem prodati. Međutim, ideja o prodaji je došla do mojeg sina Miroslava i on se pojavio i uzeo skuter, tako da ga nisam prodao."

Ćiro je testirao i luksuzni Volvo. 2016. godine okušao se kao test vozač Volva S90 te je iskoristio priliku da iskaže poštovanje prema švedskoj limuzini. 

 

Pročitajte više