VW Golf Cabrio: Povratak legende

TIJEKOM sljedećeg tjedna na ženevskom auto salonu Volkswagen će predstaviti novu karoserijsku izvedbu svog najpopularnijeg modela.

Bit će to prvi kabriolet u ponudi ovog modela nakon što je 2002. iz proizvodnje izašla treća generacija istovjetnog Golfa.

Ovaj će Golf slijediti Audi A3, ali i kabriolete iz svojih prehodnih generacija, te biti opremljen platnenim sklopivim krovom. Za njegovo spuštanje, odnosno dizanje će biti potrebno 9,5 sekundi i ti će se postupci moći obavljati pri brzini od 30 km/h. Proizvođač tvrdi kako će Golf Cabrio kada je krov spremljen u prtljažnik nuditi 250 litara zapremine prtljažnika.

Što se dizajna tiče prednji kraj je prenijet iz uobičajene izvedbe, dok je stražnji osvježen LED svjetlima i redizajniranim poklopcem prtljažnika. Tu je još nekoliko ukrasa i detalja kojima je cilj osvježiti ovu varijantu Golfa. Recimo i kako će u ponudi biti samo jedan paket opreme.

Ponuda motora će uglavnom biti povučena iz uobičajene verzije Golfa. Činit će ju 1,2 i 1,4-litreni benzinci te 1,6 i 2,0-litreni dizelski turbo motori. S njima će biti upareni 5- i 6-stupanjski ručni kao i 7-stupanjski automatski mjenjači.

Više detalja o ovom automobilu će biti poznato nakon premijere. U ponudi će ostati Eos, dok će mu se sljedeće godine prodružiti i nova Buba, također u cabrio izvedbi.

Pročitajte više