Kolumbijska telenovela o trgovini organima je hit u svijetu, ljudi pišu: "Dramatično"

Screenshot: YouTube

NETFLIX ima poslasticu za ljubitelje telenovela. Prije četiri dana na toj streaming platformi objavljena je serija Pálpito (The Marked Heart/Obilježeno srce).

Upozorenje! Tekst može sadržavati spoilere

Nova kolumbijska telenovela govori o muškarcu Simonu koji gleda svoju suprugu kako umire i daje svoje srce drugoj Camili, ženi bogataša. On se stoga želi osvetiti krijumčarima organa koji su krivi za smrt njegove supruge.

"Čovjek koji se po svaku cijenu želi osvetiti krijumčarima organa koji su mu ubili suprugu spetlja se sa ženom koja je primila njeno srce", piše u opisu serije. U potrazi za osvetom Simon zaroni u opasan svijet trgovine organima.

 

Glavne uloge u seriji glume Margarita Munoz, Sebastian Martinez i Juan Fernando Sánchez. Iako je objavljena tek 20. travnja, prema podacima analitičke tvrtke FlixPatrol, već je dospjela na drugo mjesto trenutačno najpopularnijih serija u svijetu i Hrvatskoj. Prestigla je popularne nove sezone serija Bridgerton i Elite, a na prvom mjestu i dalje se nalazi Anatomija jednog skandala.

Prema IMDb-ju, ova kolumbijska telenovela trenutačno ima ocjenu 6.3, a skupila je i nekoliko recenzija gledatelja.

"Gluma je jaka, a priča uvjerljiva. Ugodna drama o vrlo ozbiljnoj temi. Dobra glumačka postava i iznenađujući preokreti kroz cijelu seriju. Neka ozbiljna pitanja su dublje razrađena", napisao je gledatelj koji je seriji dao ocjenu osam. 

"Teška tema prevedena u sapunicu. Odlučio sam pogledati ovu seriju jer mislim da je koncept zanimljiv. Hoće li naše srce stvarno živjeti u tijelu druge osobe? Hoće li osjećati istu ljubav? Je li ljubav u tvom srcu ono što ostaje? Pa eto, gledao sam seriju i nisam mogao prestati. Bilo je zanimljivo i dramatično, što i priliči telenoveli.

Serija također osvjetljava trgovinu organima koja je zaista teška i mračna tema. Iako moram reći da su mi mjesta zločina pomalo dosadna. Na kraju, serija je bila prilično teška za gledanje. Pokušajte se staviti u Camiline cipele, puno je stvari s kojima se morate nositi, zar ne? Kad shvatite da je srce koje ti je dano rezultat ubojstva nevine žene...", glasi druga, malo preciznija recenzija.

"Baš je zanimljiva serija. Tužno je i srceparajuće. Počela sam plakati u nekim trenucima. Zasad sam na trećoj epizodi, ali ne želim da serija ikad završi. Nadam se da će biti druga sezona", glasi još jedan komentar gledatelja.

Našla se i pokoja kritika.

"Nakon što ste otkrili da su vam majku ubili zbog srca, odlazite do oca i zamolite ga da s vama pogleda film i smijete se kada na njega bacite kokice... Oni koji su radili na ovoj seriji i koji je s guštom gledaju žive u drugoj dimenziji", napisao je jedan gledatelj.

Pročitajte više