Tom Hanks kaže da je naučio glumiti zahvaljujući ovom filmu

TOM Hanks već je više od 35 godina jedna od najpopularnijih zvijezda holivudske industrije. Višestrukog dobitnika Oscara obožavaju različite generacije, ali vjerojatno se većina njegovih obožavatelja ne sjeća filma za koji kaže da je najviše utjecao na njega kao glumca.

Dramedija Garryja Marshalla Nothing In Common iz 1986. ne smatra se jednim od važnijih Hanksovih filmova, ali ispada da je njemu upravo ona bila prekretnica u karijeri. Upravo je uloga Davida, uspješnog direktora oglašavanja, bila njegova prva velika dramska uloga, rekao je u intervjuu za Buzzfeed.

Uz njega su glumili Jackie Gleason, kao njegov borbeni otac Max, te Eva Marie Saint, kao njegova nježna majka Lorraine. Kada se Davidovi roditelji iznenada rastanu nakon dugogodišnjeg braka, a jedan od njih se razboli, on mora odlučiti što mu je važnije - obitelj ili karijera.

Hanks je za Buzzfeed rekao da je upravo to film od kojeg je najviše naučio. "Prvi put sam pomislio da nije dovoljno samo se pojaviti na snimanju i biti smiješan. Postojale su i druge stvari koje sam morao učiniti kako bi sve funkcioniralo."

Premda je tada već bio poznat glumac i postojala je bojazan da će ova uloga utjecati na to kako ga javnost percipira, on je uživao u istraživanju novog teritorija.

Pročitajte više