Julianne Moore otkrila je koju najvažniju kvalitetu glumci mogu naučiti u karijeri

Foto: EPA

AMERIČKA glumica Julianne Moore se pojavila u brojnim popularnim filmovima, uključujući The Hours, Magnolia, Children of Men, Crazy Stupid Love i Still Alice, za koji je osvojila Oscara u kategoriji najbolja glavna glumica.

Oskarovka je u intervjuu za The Talks razgovarala o svojoj karijeri te su je pitali je li najvažnija sposobnost, odnosno kvaliteta koju glumci mogu naučiti, to da razumiju gdje su kamere i kako snimaju izvedbu, s čime se ona nije složila.

"Zapravo, mislim da je empatija najvažnija kvaliteta. Morate pokušati shvatiti kako se ljudi osjećaju. Kad god radim istraživanje, to je uvijek veliko pitanje. Reci mi kakav je to osjećaj, to me zanima. To je jedna od sjajnih stvari kad ste glumci, to što možete uroniti u te stvari", komentirala je glumica, prenosi Far Out Magazine.

 

Kako bi dodatno objasnila na što misli, Moore se osvrnula na svoj film Freeheld (Slobodna ljubav) iz 2015. godine.

"U filmu sam glumila Lauren Hester, detektivku koja umire od raka i kojoj je uskraćeno pravo da svoju mirovinu ostavi partnerici Stacie Andree. Pokušavate nekoga predstavljati. Prava Stacie bila je tako velikodušna sa svojim vremenom, dopustila mi je da dođem u njen dom. Bila sam zahvalna za to iskustvo, bilo je vrlo emotivno i puno mi je značilo što je imala povjerenja u mene", dodala je Moore.

Pročitajte više